Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

AliensPuoli vuosisataa Alienin tapahtumien jälkeen Nostromo-aluksen miehistön viimeinen elossa oleva jäsen Ripley löydetään horroksesta kapselista jolla hän poistui aluksestaan. Kun hänet tuodaan takaisin maahan selviää, että planeetta josta he löysivät muukalaisia on nyt ihmisten siirtokuntana. Yhteys siirtokuntaan katkeaa ja hän lähtee sotilasryhmän mukana tuhoamaan muukalaisuhkaa ja pelastamaan henkiinjääneitä - jos heitä enää on.

Aliens - paluu noudattelee hyvin tarkasti samaa kaavaa kuin edeltäjänsä. Ahtaat paikat, pimeät nurkat ja muutenkin vahva tunnelma ovat jatkuvasti läsnä. Ainoa todellinen ero on oikeastaan kimppuun hyökkäävien örkkien määrä. Ensimmäisessä osassa viehätys perustui siihen, että yksi hirviö piileskelee jossain aluksen uumenissa. Nyt jokaikisessa kaapissa örisee kymmenen mörköä.

Elokuva toimii hyvin jatko-osana. Se kertoo lisää muukalaisista. Saamme tietää lisää niiden biologisista ominaisuuksista ja lopulta myös selviää mistä ne tuhannet munat ilmestyvät. Välillä kuitenkin tuntuu, että noudatetaan liian pitkälti samaa kaavaa.

Näyttelijät ovat melko keskinkertaisia. Toisaalta Cameronin ohjaus luo niin vahvan tunnelman, että näyttelijöiltä ei vaadita paljoa. Sigourney Weaver on hyvin samanlainen kuin ykkösosassa. Hän on "kova tyttö" joka selviää tilanteesta kuin tilanteesta ja laittaa turpiin vaikka kokonaiselle örkkilaumalle. Muiden näyttelijöiden homma on yleensä ottaen semmoinen parin minuutin screen time ja heidän pisin kohtauksensa on yleensä se kun jokin satunnainen ärripurri puree pään irti.

Cameron saa mukavan pelottelutehon irti käyttelemällä kaikkia elementtejä sopivassa harmoniassa. Välillä en kuitenkaan meinannut saada tapahtumista selvää kun hytkyvä kamera ja pimeät tilat sekoittivat suuntavaiston. Aliens - paluu häviää Cameronin töistä vain kahdelle ensimmäiselle Terminaattorille.

Aliens - paluu on ihan mukava ja välillä pelottavakin paketti. Se on kuitenkin hyvin paljon edeltäjänsä kaltainen, hyvässä ja pahassa.Ohjaus
James Cameron

Käsikirjoitus
Dan O'Bannon

Ronald Shusett

James Cameron

David Giler

Walter Hill

Valmistusvuosi
1986

Kesto
137min

Ikäraja
K-16
(vanha)

Aliens

Arvio
3 tähteä