Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Carlito's WayPuerto Ricolainen vanha huumebisnes pyörittäjä, Carlito Brigante, pääsee vankilasta. Hän pyrkii pois rikollisuuksista, joiden takia hän joutui vankilaan. Erään yöklubin omistaja Saso ottaa hänet palvelukseensa. Carlito pyrkii takomaan rahaa nopeasti, jotta voisi paeta menneisyyttään Bahaman aurinkoisille saarille. Asiat vaikeutuvat, kun hän kuvioihin sotketaan vielä vanha tyttöystävä, hänen kokaiinista seonnut asianajajansa ja suuri joukko alamaailman ihmisiä, joiden mielestä Carlito saisi kuolla.

Carlito's Way alkaa siitä mihin se loppuu. Elokuvan ensi sekunnit sujahtavat suoraan asiaan. Siispä elokuvan kuluessa tiedämme oikeastaan mitä lopuksi käy, mutta emme tiedä tarkempia yksityiskohtia tapahtumista. Elokuvan loistava kerronta etenee kohti alun jännityksen hetkiä. Loppuminuutit ovat suorastaan sietämättömän jännittäviä. Tiedämme mitä tapahtuu, mutta emme miten ja miksi.

Brian De Palma ja Al Pacinon yhdistyvät toistamiseen. De Palma toimii hienosti kameran takana. Hän tuo elokuvaan erilaisen ilmeen kuin aikaisempaan yhteisproduktioon Arpinaamaan. Elokuva on myös kokonaisuutena erilainen. Se painottaa hieman enemmän draamaelementtejä ja vähentää toimintaa. Carlito's Way kertoo myös syvällisemmän, mutta ehkä hieman kliseisemmän rakkaustarinan.

Al Pacino tarjoaa jälleen hienon suorituksen. Aika perus Pacino. Mutta täytyy muistaa, että "perus Pacino" vastaa erinomaista. Sean Penn ei ollut esiintynyt hyvissä elokuvissa ennen tätä. Hän oli myös itse epäonnistunut lähes poikkeuksetta aikaisemmissa elokuvissaan (esim. Shanghai Surpise). Tässä elokuvassa Penn kuitenkin vihdoin täräytti parempilaatuista näyttelyä ja muutenkin oli yksinkertaisesti parempi kuin aikaisemmin. Carlito's Way oli yksi Pennin ponnahduslaudoista kohti nykymainetta.

Carlito's Way yllättää, jännittää ja liikuttaa. Pacino on loistava roolissaan ja Penn onnistuu myös hyvin. Hyvä elokuva.Ohjaus
Brian De Palma

Käsikirjoitus
Edwin Torres
(kirjat)

David Koepp
(screenplay)

Valmistusvuosi
1993

Kesto
138min

Ikäraja
15

Carlito's Way

Arvio
3½ tähteä