Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

EpäillytViisi New Yorkilaista roistoa tuodaan poliisiasemalle kuulusteluihin koskien erästä rekkaryöstöä. Vapauduttuaan viisikko aloittaa yhteistyön ja he lopulta päätyvät tekemään suurta keikkaa eräälle laivalle. Roger 'Verbal' Kint joutuu myöhemmin poliisiasemalle ja alkaa selvittää poliiseille tapahtumien kulkua. Selviää että koko homman takana onkin ollut joku suurempi kiho ja että tämä on kontrolloinut viisikon viime päivien tapahtumia.

Epäillyt on elokuva joka tosissaan yllättää ja vielä useampaan kertaan. Varsinkin loppupuolen juonenkäänteet olivat niin tyrmääviä ja yllättäviä, että pakostakin hymyilytti vähän. Christopher McQuarrien alkuperäiskäsikirjoitus palkittiin asianmukaisesti Oscar palkinnolla. Kun näin loistava käsikirjoitus on yhdistetään mainioon ohjaukseen, on lopputulos upea.

Brian Singer todistaa hallitsevansa kerronnan keskeiset elementit. Elokuva hyppelehtii jatkuvasti poliisiaseman kuulustelun ja aikaisempien päivien tapahtumien välillä. Singer yhdistää nämä kaksi tärkeää osaa yhdeksi eheäksi kokonaisuudeksi. Juuri tämäntyyppisen kerronan takia tuntuu kuin elokuva olisi jatkuvasti liikkeessä. Juonenkäänteet ja yllätykset vaanivat jokaisen kulman takana ja Singer ohjauksellaan onnistuu piilottelemaan tulevia tapahtumia kunnes on täysin oikea aika iskeä ne katsojan silmille.

Roolistaan Oscar palkinnon voittanut Kevin Spacey nousi tällä suorituksellaan tähteyteen. Hän onnistuu herättämään tarinan henkiin toimimalla hienosti kertojana. Spacey jatkoi upeaa uraputkeaan mm. L.A. Confidentialilla, Se7enillä ja American beautyllä. Stephen Baldwinin uran kohokohdaksi on näillä näkymin jäämässä McManuksen rooli. Hänen äkkipikainen ja viileä suorituksensa ei näköjään tehnyt vaikutusta casting-agentteihin. Minuun se kuitenkin puri. Gabriel Byrne on ihan hyvä ja Benicio Del Toro tarjoaa tyylikkään suorituksen. Kevin Pollakille vuosi 1995 oli varmasti miehen uran huippuhetki. Hän oli mainio sekä Epäillyissä, että Casinossa. Chazz Palminteri ansaitsee ehdottomasti erikoismaininnan Verbalia kuulustelevan poliisin roolista.

Epäillyt on tiukka ja tiivis elokuvapaketti. Se ei kertaakaan junnaa paikallaan vaan jytkyttää dynaamisesti raiteillaan kuin juna. Singerin upea ohjaus ja McQuarrien mahtava käsikirjoitus luovat yhtälön jonka lopputuloksena on yksi maailman parhaista elokuvista.

Epäillyt on teos joka ehdottomasti sujahtaa omien huippuelokuvieni listalle.Ohjaus
Brian Singer

Käsikirjoitus
Christopher McQuarrie

Valmistusvuosi
1995

Kesto
106min

Ikäraja
K-16
(vanha)


Epäillyt


Epäillyt


Arvio
4½ tähteä