Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Epäilyksen VarjoNewtonien perhe elää hiljaista elämää Santa Rosan pikku-
kaupungissa. Perheen vanhin tytär Charlie pättää kutsua enonsa kyläilemään ja lennätintoimistossa huomaa, että tämä onkin jo matkalla. Charlie ilahtuu, mutta pian huomaa, että mukavan Charlie-enon perässä on kaksi etsivää ja että hänellä saattaa olla jotain tekemistä kolmen murhatapauksen kanssa.

Epäilyksen varjo on tarinaltaan mielenkiintoinen ja melko omaperäinen. Se ei yllätä suuresti ja kadottaa vetovoimaansa alun jälkeen. Elokuvassa on tylsiä kohtia siellä täällä, kiinnostus kuitenkin herää jälleen aivan ennen loppua.

Hitchcockin ohjaus on ihan hieno. Hän käyttää jälleen joitain hienoja tekniikoita kuvauksessa ja herättelee muuten pahvisen oloisia hahmoja henkiin hienolla työllään. Kuten hänen elokuvansa yleensä, on tämäkin leikattu lyhyeksi, mutta se on silti keskivaiheilla hieman tylsänpuoleinen.

Näyttelysuoritukset ovat valitettavan tönkköjä. Henkilöt ovat jatkuvasti aivan liian jäykänoloisia. Joseph Cotton ja Teresa Wright tarjoavat keskiverto suoritukset, loput ovat lähes huonoja. Tämäntyyppisessä jännärielokuvassa olisi suotavaa, että henkilöt olisivat uskottavia. Tässä valitettavasti epäonnistutaan.

Hitchcock sanoi itse joskus Epäilyksen varjon olevan hänen lempielokuvansa. Minun mielipiteeni on, että tämä elokuva ei ole edes kovin hyvä. Se tipahtaa jo melkein harmaaseen massaan, mutta Hitchcokin mukiinmenevä ohjaus toimii kulmakivenä ja pelastaa elokuvan.Ohjaus
Alfred Hitchcock

Käsikirjoitus
Gordon McDonnell
(tarina)

Thornton Wilder
Sally Benson
Alma Reville


Valmistusvuosi
1943

Kesto
108min

Ikäraja
K-16
(Vanha)


Arvio
3 tähteä