Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

KarvinenEsko yrittää iskeä eläinlääkäriä, mutta he tulkitsevat toistensa puheita väärin ja lopuksi hän ottaakin huostaansa Osku-koiran. Karvinen ei tule toimeen Oskun kanssa ja lukitsee tämän yöksi ulos. Koira karkaa ja eräs TV-kasvo nappaa hänet ohjelmaansa varten. Siispä Karvisen täytyy lähteä suurkaupunkiin tämän perään pelastusretkelle.

Karvisen juoni on valitettavan kökkö ja käytetty. Joku napataan/
karkaa ja muut perään pelastamaan. Disney on pyöritellyt tälläsiä animaatioita jo pitkään. Tarinassa ei ole minkäänlaista perusideaa, joka kiinnostaisi katsojaa loppuun asti, vaan tapahtumat vain viuhuvat ohi. Karvinen on täällä, yhtäkkiä rankkuri nappaa sen ja se on tuolla.

Elokuvan ohjaus on erittäin huonoa. Pitkästä aikaa näin oikeasti nihkeän ja täysin ideattoman ohjauksen. Katso esimerkiksi "hienoa" efektiä kun siirrytään paikasta toiseen. Seuraava shotti liukuu sisään ruudun sivusta. Tälläisiä "hienouksia" viljeltiin elokuvissa yli 60 vuotta sitten.

Elokuvan dubattu versio oli liian karmeaa kuunneltavaa ja viiden minuutin kohdalla vaihtui ääniraita alkuperäiseksi. Bill Murrayn ääninäyttely on peruskamaa. Breckin Meyer ja Jennifer Hewitt ovat suorastaan huonoja. Kummankin näyttely on kuin vuorosanojen lukemista muutamaa kohtausta lukuunottamatta. Kuulostaa typerältä sanoa, mutta raaka fakta on, että elokuvan parhaan näyttely-
suorituksen tarjoaa Mel Rodriguez, joka esittää noin viiden sekunnin ajan vartijaa TV-talossa.

Elokuva yrittää hakea yllättäviä käänteitä tykittämällä uusia tapahtumia katsojille, mutta ne vain viuhuvat ohi, eikä niistä jaksa oikeastaan välittää. Loppujen lopuksi Karvinen on sataprosenttista säntäilyä ja koko komeus huipentuu typerästi.

Elokuvaa suosittelen alle viisi vuotiaille, joiden mielestä Karvinen on hahmona sympaattinen. Ai niin! Karvisen ikäraja on 7.Ohjaus
Peter Hewitt

Käsikirjoitus
Jim Davis
(sarjakuva)

Joel Cohen
(screenplay)

Valmistusvuosi
2004

Kesto
77min

Ikäraja
7

Karvinen


Arvio
1 tähteä