Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

L.A. ConfidentialRavintolaverilöylyä ryhtyy selvittämään kolme LAPD:n poliisia, kukin omalla tavallaan. Ed Exley, kuuluisan poliisin poika, on valmis tekemään lain puitteissa mitä tahansa selvittääkseen rikoksen. Bud White on väkivaltainen naistenpuolustaja jolla on myös kova halu selvittää tapahtumat. Jack Vincennes, julkkiskyttä, tekee mitä tahansa nipullisesta kahisevaa. Kaikki haluavat selvittää rikoksen. Lopulta he tajuavat että heidän täytyy yhdistää voimansa, jotta he saisivat tietää mitä on todella tapahtunut.

James Ellroyn kirjan päivitti filmauskuntoon Brian Helgeland. Alkuperäisteosta muuteltiin hieman ja lopputulos on todella vakuuttava. Juoni on todella mukava yhdistelmä rikoselokuvaa, draamaa ja trilleriä. Mukana on myös mysteerielokuvien piirteitä ja muutama todella shokeeraava käänne. Juoni puksuttaa hyvin dynaamisesti eteenpäin, kuolleita kuoppia ei ole ja juuri sen takia juonta jaksaa seurata aivan loppuun asti.

Näkemistäny Curtis Hansonin elokuvista tämä on ehdottomasti paras. Miehen ansiolistalla ei ole tämän lisäksi yhtään "kuuluisaa" elokuvaa. Hän pitää mainion 50-luvun ilmeen yllä. Elokuvaa voisi oikeastaan luonnehtia nykypäivän film noiriksi. Päähenkilöiden omalaatuiset kyyniset luonteet ja melko synkkä yleisilme vetävät elokuvaa kohti noir genreä. Varmaan juuri tuon "noirahtavan" yleisilmeen takia elokuva tulee kestämään ajan hampaan.

Guy Pearcen esittämä Ed Exley on hyvän kytän malliesimerkki. Hän keikahtaa kuitenkin hieman "paha kyttä" suuntaan kohti loppua ja Pearce vangitsee juuri tämän muutoksen erinomaisesti. Russel Crowen väkivaltainen Bud White on sitten taas malliesimerkki pahasta kytästä. Hän suojelee naisia vaikka hengellään ja tämä vaikutti Crowen ansiosta uskottavalta. Kevin Spaceyn esittämä Jack Vincennes on julkkiskyttä. Hän esiintyy TV:ssä ja tekee pidätyksiä Erittäin salainen - lehdelle pikkurahasta. Spaceyn suoritus on hyvä, vaikka hän välillä vaikuttaakin turhan välinpitämättömältä työtänsä kohtaan. Kim Basingerin esittämä Lynn Bracken on näyttelijä Veronica Laken näköinen huora, joka huomaa tuntevansa vetoa Budia kohti. Basingerin naissivuosa tässä elokuvassa on itseasiassa yksi vuoden 1997 parhaista suorituksista.

L.A. Confidential on mielenkiintoinen sekoitus perinteistä cinemaa, film noiria ja nykyelokuvaa. Nimekäs näyttelijäyhdistelmä toimii ja elokuvan käsikirjoitus on jännittävä, yllättävä ja loppuun asti kiinnostava. L.A. Confidential on vuoden 1997 paras elokuva.Ohjaus
Curtis Hanson

Käsikirjoitus
James Ellroy
(kirja)

Brian Helgeland
(screenplay)

Valmistusvuosi
1997

Kesto
132min

Ikäraja
K-16
(vanha)


L.A. Confidential

L.A. Confidential

Arvio
4 tähteä