Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Menneisyyden OteSuuri traaginen tapahtuma hajoitti Jimmyn, Seanin ja Daven ystävyyden kun he olivat vielä lapsia. Vuosia myöhemmin heidän polkunsa kohtaavat jälleen, kun Jimmyn vanhin tytär Katie murhataan kylmäverisesti. Sean on ryhtynyt poliisiksi ja hänen täytyy murhan selvityksen ohella pitää Jimmy aisoissa, jottei tämä ottaisi lakia omiin käsiinsä.

Tarinan alkuasetelmat tuntuvat mielenkiintoisilta. Kolme lapsuudenystävystä törmäävät tragedian merkeissä ja he ovat pelinappuloita murhan selvityksessä. Tarina kietoo mukaansa ja sitä on ilo seurata. Juonenkäänteitä riittää ja tarina ei koskaan kulje liian hitaasti, joskin aika ajoin mielestäni se oli turhan nopeatempoista.

Ohjaus on Clint Eastwoodin varmaa laatua. Ei mikään erikoisen loistava, mutta yli keskitason.

Näyttelytyö on se osa-alue, joka saa tämän elokuvan loistamaan. Sean Penn antaa mielettömän hyvän suorituksen Jimmynä, surun murtamana hieman äkkipikaisena isänä. Hän voitti tästä roolistaan parhaan miespääosan Oscarin. Yhtään sen huonompi ei ole Tim Robbins, joka esittää Davea, hiljaista isää, johon kolmikon lapsuustragedia itseasiassa kohdistui. Hän sai tästä suorituksestaan myös Oscar palkinnon, parhaasta miessivuosasta.

Penn ja Robbins saavat hyvän tuen sivuroolien näyttelijöiltä Kevin Beaconilta (Sean), Laurence Fishburnilta (Sgt. Whitey Powers), Marcia Gay Hardenilta (Celeste) ja Laura Linneyltä (Annabeth).

Elokuvan loppu on yllättävä ja sen seuraukset jäävät oikeastaan katsojalle auki. Leffan lopetus oli mielestäni hyvin toteutettu.

Hyvä tarina, ylemmän keskitason ohjaus, loistavat näyttelijä-
suoritukset ja yllättävä loppu. Nämä asiat tekevät tästä elokuvasta erinomaisen. Kannattaa katsoa.Ohjaus
Clint Eastwood

Käsikirjoitus
Dennis Lehane
(Novelli)

Brian Helgeland
(Screenplay)

Valmistusvuosi
2003

Kesto
138min

Ikäraja
15

Menneisyyden Ote


Arvio
4 tähteä