Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Moulin Rouge!Christian saapuu vuoden 1899 Pariisiin ja vastoin isänsä varoituksia hyppää mukaan alamaailman Moulin Rougeen, yöklubiin jossa on kaikkea; naisia, tanssia ja juomia. Hän rakastuu Satineen, yöklubin vetonaulaan. Valitettavasti klubin omistaja Harold Zidler on jo sopinut, että muuan herttua saa Satinen itselleen jos suostuu rahoittamaan Moulin Rougen toiminnan. Herttua on myös luvannut tehdä Satinesta kansainvälisen näyttelijätärtähden. Mutta kumpi voittaa, Christianin ja Satinen rakkaus, vai herttuan tarjoamat vauraudet?

Moulin rougen! tarina on vanha romanssikertomus uudessa ulkoasussa. Nykyaikaan päivitetty musikaali toimii loistavasti ja se vie elokuvaa eteenpäin. Vaikka rakkaustarina onkin hyvin perinteinen se toimii hyvin. Nykypäivänä musikaaleja on harvassa, Moulin Rouge! on malliesimerkki.

Elokuvaan on oikeastaan luotu aivan uusi musikaalityyli. Laulu ja tanssikohtaukset lainaavat hyvin paljon nykypäivän musiikki-
videoista. Välkkyvät valot, nopeatempoiset leikkaukset ja mukava ilmapiiri toimivat hyvin ja ylipäätään voisi sanoa, että tälläistä haluaisi nähdä lisää.

Baz Luhrmannin ohjaus on juuri tuota musiikkivideotyyliä mukaileva. Hän onnistuu myös kaivamaan vakuuttavan esiintymistehon irti käytössään olevista huippunäyttelijöistä. Luhrmannin todella lyhyen ansiolistan jatkeena Moulin Rouge! on ehdottomasti positiivinen asia.

Varsinkin pääosien esittäjät onnistuvat ihan mukavasti. Nicole Kidman hehkuu itsevarmuutta tanssiessaan suuren yleisön edessä. Ewan McGregor on kuin oikeasti täysin rakastunut nuori mies. Kidman ja McGregor luovat oivallisen aisaparin ja elokuvan rakkaustarina toimii pitkälti heidän ansiostaan. Olin myös hyvin positiivisesti yllättynyt näyttelijöiden laulukohtauksia katsellessa.

Moulin Rouge! on musikaalina oivallinen ja toimiva kokonaisuus. Vanhat tutut jutut on päivitetty nykypäivän vaatimuksien mukaisiksi. Pitkästä aikaa elokuva jota oli koko ajan hauska katsoa.Ohjaus
Baz Luhrmann

Käsikirjoitus
Baz Luhrmann

Craig Pearce

Valmistusvuosi
2001

Kesto
127min

Ikäraja
11Moulin Rouge!


Arvio
3 tähteä