Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

One Hour PhotoSy Parrish on töissä paikallisen marketin tunnin-kuva-kehittämössä. Hän on yksinäinen mies, joka ottaa ekstrakopioita Yorkinin-perheen valokuvista ja sillä tavalla "vakoilee" heitä. Hän tahtoisi olla osa heidän perhettään, kunnes huomaa, että kaikki Yorkinien perheessä ei olekaan niin täydellistä. Niin hän ottaa tehtäväkseen paljastaa perheen sisäiset ongelmat.

Psykologiset trillerit ovat lähes poikkeuksetta mielenkiintoisia. Ne kertovat yleensä jollain tavalla häiriintyneestä tai omanlaatuisesta ihmisestä. Niin myös tässä tapauksessa. Sy Parrishin ongelma on hänen yksinäisyytensä, jonka takia hän vakoilee muita työnsä kautta. Tietenkin genren nimessä esiintyvä sana "trilleri" kuuluu myös asiaan ja niin tämä ihminen huomaa jotakin ja alkaa tehdä asioita oman näkökantansa mukaisesti. Psykologisena trillerinä One Hour Photo on hieno elokuva.

Mark Romanekin ohjaus on oikeastaan aika keskinkertainen. Elokuvasta löytyy joitakin hienoja kohtauksia, mutta muuten oikeastaan visuaalinen ilme on aika perinteinen ja melko mitäänsanomaton. Romanekin ohjaus pitää jännityksen yllä, joka on ehkä se tärkein osa-alue trillerissä.

Robin Williamsilla ei ole meriittejä monesta draamaelokuvasta. Totta puhuen hän on esiintynyt vain muutamassa ennen tätä (Good Will Hunting ja Insomnia parhaiden joukossa). Hän onnistuu erinomaisesti ja toimii elokuvan kantavana voimana hienolla suorituksellaan. Muiden näyttelijöiden suoritukset eivät ole erityisiä, mutta eivät oikeastaan huonojakaan.

One Hour Photo on tarinana hieno. Elokuva esitetään Syn kertomana, oikeasti elokuvan tapahtumat ovat jo menneitä. Tämän takia valitettavasti tiedämme siis ainakin osan elokuvan lopusta, joka sinänsä latistaa viimeisiä käänteitä ja loppuhuipennusta, mutta silti jännitys pysyy yllä. Juonta tahdittavat mukavasti Syn ääneen lausutut ajatukset.

One Hour Photo on mainio elokuva. Williams näyttää jälleen pystyvänsä muuhunkin kuin komediaan.Ohjaus
Mark Romanek

Käsikirjoitus
Mark Romanek
Valmistusvuosi
2002

Kesto
92min

Ikäraja
15
(DVD)

One Hour Photo

One Hour Photo

Arvio
3 tähteä