Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Reservoir DogsViisi toisilleen täysin vierasta rikollista laitetaan samaan timanttiryöstökeikkaan. He eivät tiedä toistensa nimiä, mutta porukan kerännyt Joe Cabot antaa jokaiselle nimeksi värin. Helppo ja nopea ryöstökeikka muuttuukin poliisien veriseksi väijytykseksi ja palattuaan piilopaikkaansa rikolliset tajuavat, että joku heistä on poliisi.

Quentin Tarantino sai myytyä True romance käsikirjoituksensa 50,000 dollarilla ja alkoi valmistella seuraavaa elokuvaansa. Hän sai Reservoir dogsin käsikirjoituksen valmiiksi ja ajatteli pystyvänsä tekemään leffan edellisestä käsikirjoituksestaan saamalla summalla. Harvey Keitel kuitenkin kiinnostui tulokasohjaajan projektista ja päätti ryhtyä tuottamaan sitä. Näin Tarantino sai kaiken mitä oli halunnut; sopivan suuren budjetin ja muutaman erinomaisen näyttelijän.

Elokuvan dialogi on hyvin samankaltaista kuin myöhemmin ilmestyneessä Pulp fictionissa. Keskustelu Madonnan "Like a virgin" -biisistä ja juomarahoista on unohtumaton. Tämän päivän käsikirjoittajista Tarantino on vahvin dialogin kanssa. Valitettavasti nykyelokuvista puuttuu juuri tällainen tavallaan turha, mutta hauska satunnainen vuoropuhelu.

Debyyttiohjaukseen on oikeastaan mahdotonta saada tätä parempia näyttelijöitä. Harvey Keitel, vanha rötöstelijäkettu ja ammattilainen, onnistuu erittäin vakuuttavasti. Tim Rothin suoritus on oikeastaan verilammikossa makaamista, mutta paremmin sitä ei olisi voinut tehdä. Michael Madsenin hieman tärähtänyt ja jokseenkin sadistinen Blonde on kaikessa kauheudessaan ihailtavan rento. Oikea coolin malliesimerkki. Steve Buscemi on erinomainen mr. Pinkinä. Hän on hauska, varsinkin silloin kun yrittää rauhoitella mr. Blondea ja Whiteä. Chris Penn, Lawrence Tierney ja Quentin Tarantino sopivat myös mukavasti tähtinäyttelijäletkan jatkeeksi. He ovat kaikki tasaisen vahvoja suorituksissaan.

Jos Reservoir dogsia pitäisi kuvata yhdellä sanalla, sanoisin älykäs. Se ei missään vaiheessa aliarvioi katsojaa, vaan kertoo hyvin selkeästi kaikkien miesten tarinat. Samalla yritämme katsomon puolella hahmotella palapelin palasia yhteen ja koetamme keksiä kuka se poliisi nyt oikein on. Tarantino kertoo tarinan hienosti. Sitä on oikeasti ilo seurata.

Reservoir dogs on varmasti maailman paras debyyttiohjaus. Ei ainakaan tule toista sen veroista heti mieleen.Ohjaus
Quentin Tarantino

Käsikirjoitus
Quentin Tarantino

Valmistusvuosi
1992

Kesto
99min

Ikäraja
18


Reservoir Dogs


Reservoir Dogs


Arvio
4 tähteä