Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Shaun of the DeadShaunin pitkäaikainen tyttöystävä Liz jättää tämän. Shaun päättää pistää elämänsä kerralla kuntoon. Hän yrittää saada Lizin takaisin itselleen ja koettaa myös elvyttää välit isäpuoleensa ja äitiinsä. Ongelmaksi kiteytyy kuitenkin se, että jostain kumman syystä koko yhteiskunta on muuttumassa ihmislihaa himoavaksi zombielaumaksi.

Romanttinen komedia. Lisää zombiet. Tästä tulee varmaan hauskaa. Ei ole vaikea lukea Edgar Wrightin ja Simon Peggin ajatusten kulkua heidän kehitellessään Shaun of the Deadiä. Kaiken maailman Romero gore-mässäilyt ja muut ovat menneen talven lumia, 'Shaun' tekee vihdoin aihepiiristä satiirin.

Ideat ovat ihan kelvollisia, mutta elokuva kaatuu muutamaan perusmokaan. Kun Shaun alkaa elokuvan alkupuolella huomata ihmisten olevan zombeja, huumori toimii ja on yllättävän hauskaa katsoa kuinka hän ja kaverinsa Ed heittelevät päälle käyviä örkkejä savikiekoilla. Siinä puolen välin tienoilla huumori yllättäen katoaa ja alkaa perinteisempi gore-pelleily. Olin yllättynyt kun huomasin, että VET oli iskenyt elokuvalle K15 leiman. Toisaalta kevyt ilmapiiri ja humoristinen lähestymistapa pehmentävät asioita hiukkasen.

Toinen ongelma on keskinkertainen juoni. Zombilauma käy kimppuun, siispä pötkikäämme pakoon. Tietenkin täytyy linnoittua johonkin rakennukseen ja puolustaa sitä karjuvaa hirviölaumaa vastaan. Edes ihan hauska loppuratkaisu ei pelasta elokuvan juonipuolta.

Näyttelijät ovat ihan hyviä ja saavat (alkupuolen) huumorin toimimaan hyvin. Simon Peggin esittämä Shaun oli hauska ja juuri tuosta johtuen loppupuoliskon draamakohtaukset eivät oikeastaan toimineet. Kate Ashfield on keskinkertainen. Suoritus olisi sopinut paremmin brittiläiseen sitcomiin. Nick Frost on hyvä Simon Peggin aisaparina. Hän tuskin olisi toiminut itsenäisenä hahmona.

Shaun of the Deadissä olisi ollut todellista potentiaalia. Shaunin ja Edin alkupuolen rellestysmeininkiä lisäämällä olisi saanut erittäin toimivan zombiesatiirin. Goret ja veret eivät kuulu komediaan, siispä nekin olisivat voineet jäädä leikkauspöydälle. Tuskin paatuneintakaan sadistia naurattaa kun miehen sisuskaluja syödään.

Minun kirjoissani 'Shaun' jää väliinputoajaksi. Se tarjoaa hyviä ideoita mutta uppoaa keskinkertaisuuden ja omaperäisyyden välimaastoon.Ohjaus
Edgar Wright

Käsikirjoitus
Simon Pegg

Edgar Wright

Valmistusvuosi
2004

Kesto
99min

Ikäraja
15

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead

Arvio
2½ tähteä