Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Sierra Madren AarreDobbs ja Curtin tapaavat Meksikossa, tekevät hieman pätkäduunia pikkurahaa vastaan ja lopulta päätyvät yöpymään halpaan majataloon. Siellä he tapaavat Howardin, vanhan kullankaivajan. Dobbs ja Curtin keksivät pyytää Howardia mukaan kauas erämaahan kultaa kaivamaan. Vanhana kettuna Howard lähtee mukaan. Kolmikko matkaa vuorille ystävinä, mutta ahneuden takia miehet alkavat muuttua.

Sierra madren aarre näyttää miten ahneus tuhoaa ihmisen. Kun kolmikko on vuorilla, alkaa pikku hiljaa näyttää siltä, että ainakin yksi heistä tulee kullan vaikutuksesta lähes hulluksi. Elokuvan edetessä todella näemme henkilöiden muuttuvan.

Henkilöiden luonteenmuutokset ovat uskottavia hienojen nättelijäsuoritusten takia. Humphrey Bogart ei yllä Casablanca-tasoonsa, mutta antaa silti hienon suorituksen. Walter Hustonin nauru on suorastaan kammottavaa. Hän nousee samalla tasolle kuin Bogart. Tim Holt onnistuu näyttelemään hyvin Curtinia, miestä joka vaivoin pitää kiinni ihmisyyden viime rippeistä.

John Hustonin ohjaustyötä on kehuttu hänen uransa parhaaksi. Eikä syyttä. Otokset ovat tyylikkäitä alusta asti viimeiseen hiekkamyrskyiseen kohtaukseen. Hustonin ja Bogartin yhteistyö loistaa toistamiseen (ensimmäisen kerran elokuvassa Maltan Haukka).

Juoni yllätti minut, vaikka DVD-kuoressa tehtiinkin typerä paljastus, jonka satuin lukemaan ennen elokuvaa. Tiedät että tarina on hyvä jos yllätyt vaikka tiedät mitä on tulossa. Tässä tapauksessa äskeinen lausahdus oli täysin korrekti.

Sierra madren aarre on hyvä elokuva, joka näyttää ihmisyyden varjopuolia ahneuden muodossa.Ohjaus
John Huston

Käsikirjoitus
B. Traven
(kirja)

John Huston

Valmistusvuosi
1948

Kesto
121min

Ikäraja
K-16
(vanha)

Sierra Madren Aarre

Arvio
3½ tähteä