Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Salasana: SwordfishDEA:n operaatio Swordfishin suojaamiseksi luotiin 80-luvulla valeyrityksiä. Kun operaatio keskeytettiin 1986 olivat yritykset tuottaneet 400 miljoonaa dollaria, jotka jäivät ajelehtimaan ja korkoa kasvamaan. Viidentoista vuoden kuluttua summa on kasvanut lähes kymmeneen miljardiin. Anti-terroristijärjestö Black Cell, Gabriel Shearin johtamana, tahtoo varastaa nuo rahat omaa toimintaansa varten. Rahat siirtääkseen, he tarvitsevat maailman parhaan tietokonehakkerin, Stanley Jobsonin.

Elokuvan ongelma on selvä. Perusidea on typerä. Tietokoneiden kanssa räpeltelystä ei vain yksinkertaisesti saa hienoa elokuvaa. Näemme kuinka Stanleyn kädet liikkuvat nopeaan tahtiin näppäimistön päällä. Tietokoneen ruudulle ilmestyy erilaisia merkkejä ja yhtäkkiä Stanley loikkaa pystyyn ja tuulettaa. Mitä hienoa tuossa nyt sitten on?

Koska aihepiiri on huono ja käsikirjoitus keskinkertainen voisi jopa sanoa, että toteutus on ihan tyylikästä. Kokonaisuutena elokuva on virtaviivainen, nopeatempoinen ja sopivan lyhyt. Dominic Senan ohjaus on aika peruskamaa eikä visuaalisella puolella ole juurikaan mitään uutta ja hienoa efektejä lukuunottamatta.

Näyttelijät tarjoavat juuri sitä mitä odotinkin. Ruudulla vilisee tyypillisiä toimintaelokuvan henkilöitä, jotka lausuvat tyypillisiä toimintaelokuvan repliikkejä. Ainoa valopilkku koko näyttelijä-
kaartissa on John Travolta. Hänelle kirjoitettu dialogi on sujuvaa ja hänen henkilönsä on ainoa kiinnostava koko elokuvassa. Travolta näyttelee hauskalla tavalla kovaa jätkää.

Elokuvan loppu on todellakin yllättävä, mutta silti oikeastaan typerä. Koko idea ratsastaa eteenpäin Harry Houdinin sadan vuoden takaisella lausahduksella, jonka Gabe kerran sanookin elokuvan aikana. Elokuva menee siis sieltä missä aita on matalin. Mitään ei selitellä vaan otetaan suoraan oikotie ja toivotaan, että katsoja ymmärtää.

Salasana Swordfish on aika kökkö elokuva. Perusasioihin olisi pitänyt tehdä suuria muutoksia. Elokuva on kokonaisuutena kuin pahalta maistuva kakku jonka päälle on heitetty muutama kirsikka.Ohjaus
Dominic Sena

Käsikirjoitus
Skip Woods

Valmistusvuosi
2001

Kesto
99min

Ikäraja
15

Salasana: Swordfish

Salasana: Swordfish


Arvio
2 tähteä