Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Tahraton MieliJoelin ja Clementinen välinen rakkaus järkkyy ja heidän suhteensa alkaa hajota palasiksi. Clementine löytää Lucana nimisen firman. He pystyvät poistamaan muistoja ihmismielestä. Joel kuulee Clementinen poistaneen hänet muistoistaan ja päättää käydä läpi saman vaiherikkaan poistoprosessin, mutta viimein firman työstäessä Joelin mieltä tämä tajuaa rakastavansa yhä Clementineä ja että heidän tulisi olla yhä yhdessä.

Charlie Kaufmanin käsittämätön mielikuvitus on kehitellyt jälleen jotain uutta ja unohtumatonta. Draamaa, rakkautta, scifiä ja komediaa sekoittava Tahraton mieli on ylipäätänsä ja varsinkin juonen kannalta yksi erikoisimmista ja hienoimmista elokuvista pitkään aikaan. Juoni kulkee oudolla, mutta mielenkiintoisella tavalla epäkronologisesti. Tätä elokuvaa ei voi katsoa samalla tavalla kuin muita rakkauselokuvia. Katsojan täytyy todella keskittyä elokuvan katsomiseen.

Nykypäivän elokuvissa tehosteet runnovat yli perinteisen ohjaustyön merkityksen. Michael Gondryn ohjaus kannattaa tavallaan "old school"-meininkiä, sillä lähes kaikki merkilliset unenomaiset jaksot Joelin mielessä on tehty perinteisillä kamera- ja valoefekteillä. Käsivaralla kuvataan aika ajoin ja näin kehitetään juuri tuota uinuvaa fiilistä. Myös suuret spottivalot ja kirkkaat värit ovat käytössä.

Moni elokuvien suurkuluttaja leimaa helposti Jim Carreyn ruudulla sekoilevaksi "Ace ventura mieheksi". Tahrattomassa mielessä Carrey todistaa, että myös herkkä draama sujuu mainiosti. Hänen roolinsa oli melko samanlainen kuin Kate Winsletillä. He eivät kuitenkaan sortuneet liian samanlaisiin suorituksiin, vaan molemmilla oli hyvin omanlaisensa luonteet. Winslet oli tavallaan pirteä ja mukava, mutta välillä kokonaan surun murtama. Hän sai roolistaan Oscar ehdokkuuden, mutta Hilary Swank voitti palkinnon elokuvasta Million dollar baby.

Tahraton mieli herättää hyvin tärkeitä kysymyksiä. Kun Lacuna muokkaa Joelin mieltä, hän tajuaa miten paljon hän oikeasti rakastaa Clementineä. Haluaisitko oikeasti poistaa muistoja? Tuskin. Ja vaikka tahtoisitkin, pystyisitkö poistamaan kaikki hyvät muistot niiden huonojen mukana? Et.

Tahraton mieli on kaunis, omituinen, omalaatuinen, hauska, lämminhenkinen ja koskettava. Se todella on tämän vuosituhannen paras elokuva.Ohjaus
Michael Gondry

Käsikirjoitus
Charlie Kaufman

Michael Gondry

Pierre Bismuth

Valmistusvuosi
2004

Kesto
103min

Ikäraja
11

Tahraton Mieli


Tahraton Mieli


Arvio
4 tähteä