Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

The StingVarkaat Johnny Hooker ja Luther ryöstävät vahingossa erään mafian rahalähetin. Mafian pomo Doyle Lonnegan langettaa tappokäskyn heille molemmille. Luther murhataan, mutta Hooker pelastuu maksamalla takaisin väärällä rahalla ja alkaa heti hamuta kostoa partnerinsa puolesta. Hän lyöttäytyy yhteen isojen varkausten ekspertin, Henry Gondorffin kanssa. He lyövät viisaat päänsä yhteen ja yrittävät keksiä keinoa onnistua kaikkien aikojen ryöstössä Lutherin murhanneen mafiapomon kustannuksella.

The Stingin tarina on alusta loppuun aivan uskomaton. Juoni kehittyy tasaisen vauhdikkaasti ja siinä on yllättäviä kohtia ja käänteitä aivan riittämiin. Henkilöt eivät aina ole miltä näyttää ja jatkuvasti tuntuu että elokuva pilailee katsojien kustannuksella. Tuo tunne on suoraansanottuna mahtava, enkä ennen ole katsonut leffaa joka kykenisi tuommoisen fiiliksen jättämään katsojaan.

George Roy Hillin ohjaus on mainio. Elokuva pursuaa mahtavia kohtauksia ja hienoja otoksia. Joka ikinen kohta elokuvaa on loppuun asti hiotun oloinen. Hän sai ohjauksestaan Oscar-palkinnon. Leikkaus on myös hyvin onnistunutta ja elokuva on sen avulla tahditettu loistavasti. The Stingissä ei ole yhtään "kuollutta kuoppaa" ja näin ollen katsoja ei tylsisty sekunniksikaan.

Näyttelijöiden suoritukset ovat yhtä ylistysjuhlaa. Paul Newman on unohtumaton Henry Gondorffin roolissa ja vähintään yhtä loistava oli Robert Redford Johnny Hookerina. Redford sai työstään Oscar ehdokkuuden, mutta voitto meni sinä vuonna Jack Lemmonille. Sivuosien esittäjät ovat myös erinomaisia, erikoismaininnan minulta saa Harold Gould roolistaan Kid Twistinä.

Elokuvan musiikillinen puoli on mukavan huoletonta ja rentoa piano-
soittoa, sekä jazzia joka sopii leffan yleiseen ilmeeseen.

Elokuvan loppua kohden yllättäviä käänteitä tuntuu poukkoilevan eteen joka kulmassa ja jännitys kiristyy. Lopulta aivan elokuvan loppuminuuteilla katsojiin kasautunut paine ja jännite purkautuvat ja leffa tulee mahtavaan päätökseen, jonka jälkeen voi vain nousta seisomaan ja taputtaa.

Erinomaisen hieno elokuva, jota arvostellessa superlatiivit loppuvat. Kannattaa katsoa jos vain siihen on mahdollisuus.Ohjaus
George Roy Hill

Käsikirjoitus
David S. Ward

Valmistusvuosi
1973

Kesto
129min

Ikäraja
K-16
(vanha)

The Sting

The Sting

Arvio
4½ tähteä