Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Unelmien SielunmessuSara Goldfarb aloittaa piristävillä aineilla toteutettavan laihdutuskuurin. Hänen lapsensa Harry, tämän paras kaveri, sekä hänen tyttöystävänsä ovat koukussa huumeisiin. Neljä ihmistä, yhteistä heillä on huumeriippuvuus. He yrittävät pärjätä, mutta heidän addiktioidensa kehittyessä elämä lähtee laskusuuntaan.

Unelmien Sielunmessu näyttää karmeimmat mahdolliset vaikutukset huumeriippuvuudesta. Jokaisen neljän henkilön elämä ajautuu syöksykierteeseen. Elokuva tuo tärkeää viestiään läpi visuaalisesti erikoisen ilmeen avulla. Darren Aronofsky on panostanut kuvaukseen ja leikkauksen ennennäkemättömän paljon. Elokuva on kuin epileptikon painajainen, se sisältää kieppuvia, värikkäitä ja välkkyviä elementtejä useissa kohtauksissa. Myös toisto on yksi elokuvan tehokeinoista. Joka kerta kun joku henkilö toistaa samoja asioita, näytetään aina kutakuinkin sama pätkä samoin tehostein ja ääniefektein. Aluksi mokoma toisto saattaa hieman ärsyttää, mutta loppujen lopuksi se on melko nerokas tapa.

Elokuvassa on oikeastaan neljä päähenkilöä. Kaikki onnistuvat rooleissaan, mutta ylitse muiden oli Ellen Burstyn, joka esittää Sara Goldfarbia. Hän vaikuttaa jatkuvasti häiriintyneeltä, mutta kuitenkin eräällä tavalla lempeältä. Jennifer Connelly oli mainio Marion Silverinä ja Jared Leto, sekä Marlon Wayans olivat myös ihan hyviä rooleissaan. Elokuvan synkkä ja melankolinen ilme säilyy koko ajan, josta voi varmasti kiittää Aronofskyä.

Unelmien Sielunmessun juoni ei loppujen lopuksi ole kummoinen. Kun sitä ajattelee kokonaisuutena, on se aika yksinkertainen eikä siinä ole kummoisia yllätyksiä. Elokuvan hieno omaleimainen visuaalinen puoli pitää kuitenkin paketin kasassa ja sen avulla juonen seurantaa on hieman hankaloitettu. Tuo on tämäntyyppisessä tarinaltaan yksinkertaisessa elokuvassa hyvä asia, se luo katsojan mieleen illuusion kompleksista juonesta.

Unelmien Sielunmessu on hieno elokuva. Jos kouluissa näytettäisiin terveyden tunneilla huume aihepiiriä käsiteltäessä tälläisiä elokuvia, alkaisi todennäköisesti huumeiden käyttö nuorten keskuudessa laskemaan.Ohjaus
Darren Aronofsky

Käsikirjoitus
Hubert Selby Jr.
(kirja ja screenplay)

Valmistusvuosi
2000

Kesto
102min

Ikäraja
15

Unelmien Sielunmessu

Unelmien Sielunmessu

Arvio
4 tähteä