Etusivu

Arvostelut

Elokuvalista

Tulevat Elokuvat

Oscarit

Linkit

KiitoksetRikun

Elokuva Sivut

Million Dollar BabyMaggie Fitzgerald on päättänyt tulla nyrkkeilijäksi ja tahtoo vastahakoisen Frankie Dunnin valmennukseen. Frankie ei ole koskaan valmentanut naista, mutta hänen ystävänsä Scrap saa tämän muuttamaan mielensä. Maggie oppii nopeasti ja hän nousee kohti huippua. Frankiella ja Maggiella ei ole oikeastaan perhettä kummallakaan. Heistä tulee nopeasti hyvät ystävät ja he ovat kuin perhettä. Lopulta Maggien täytyy kuitenkin kohdata asioita joihin mikään ei häntä ole valmentanut.

Tarinan ja sen kantaman viestin puolesta Million dollar baby oli hyvin erilainen kuin osasin odottaa. Elokuvan ensimmäinen puolisko on hyvin perinteistä urheilijan nousua; otteluita ja harjoittelua. Hieman puolenvälin jälkeen juoni tekee täyskäännöksen. Sillä perusteella elokuvan voisi jakaa kahteen osioon. Alkupuolen ajoittain hauskaan harjoitteluun ja loppupuolen elämän arvoa käsittelevään draamapainoitteiseen osioon.

Ensimmäinen silmään osuva detalji elokuvan visuaalisella saralla on kaunis valon ja varjon kohtaaminen. Satunnaisesti valaistut hämärät tilat luovat todella mielekkään tunnelman. Eastwood on pitänyt kiinni juuri tästä tyylistä. Toivottavasti hänen elokuvansa jatkossakin ovat näin silmää miellyttäviä. Hän on myös ohjannut upeasti näyttelijöitä ja todella saanut heistä kaiken mahdollisen tehon irti.

Näispääosan Oscarin voittanut Hilary Swank on upea. Päättäväinen ja tarmokas luonne ja upea eläytyminen kovaan elämään teki minuun suuren vaikutuksen. Clint Eastwood on parhaassa vedossa sitten vuoden 1992 Unforgivenin. Hän luo upean ja liikuttavan tunnelman lopun tärkeisiin kohtauksiin. Myös Morgan Freeman on mainio. Hän vei täysin oikeutetusti Oscar pystin parhaasta miessivuosasta. Hän toimii tarinan kertojana erinomaisesti (kuten myös vuoden 1994 The Shawshank Redemptionissa).

Mielestäni ainoa ongelma elokuvassa on sen tapahtumien painotus. Alun letkeä harjoittelu ja osuvat vitsit toimivat hyvin. Juonenkäänne ja muutos olivat melkoisen dramaattisia ja siirsivät elokuvan merkityksen ja juonen painotuksen aivan toisaalle. Suunta oli hyvä, mutta äkillinen muutos oli ehkä turhankin dramaattinen.

Million dollar baby palkittiin vuoden elokuvaksi. Yhdyn mielipiteeseen.Ohjaus
Clint Eastwood

Käsikirjoitus
F.X. Toole
(alkup. tarinat)

Paul Haggis
(screenplay)

Valmistusvuosi
2004

Kesto
135min

Ikäraja
11

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby

Arvio
4 tähteä